Consells nit de St. Joan

Ja només falten un parell de dies per la nit de St. Joan i per les nostres mascotes no deixa de ser un malson de nit. Els gossos tenen por dels petards ja que escolten molt soroll de cop i no saben d’on surt.

gos petards

Per això us volem donar alguns consells per aquesta nit:

1. No deixar el gos sol ni fora de casa. Intentar sempre que es pugui, que estigui acompanyat per vosaltres.

2. Insonoritzar acusticament la llar on viu l’animal: abaixar les persianes, finestres tancades, com també, posar música o televisió una mica més alta que de costum per tal d’insonoritzar una mica el soroll dels petards.

3. Tenir una zona segura pel gos. Normalment sol ser en un transportí. Deixar-li la porta sempre oberta. Acostumar-lo un dia abans fent-lo entrar i sortir per tal que ell vegi que allà està segur (el podem recompensar amb una xuxe). Posar el transportí a la zona més aïllada del soroll dels petards perquè es pugui quedar una mica més tranquil. També es pot tapar el transportí amb una manta perquè estigui més relaxat.

4. Estar tranquils i no renyar l’animal encara que bordi o estigui nerviós ja que ell no té la culpa d’aquesta situació. És millor actuar amb normalitat sense acariciar-los ni intentar tranquilitzar-los.

5. Durant el dia, abans de la foguera i petards, és aconsellable que fagin molt d’exercici físic.

6. Si es treu a fóra de casa i de la zona de comfort, sempre portar-lo lligat per evitar que s’escapi a l’escoltar un petard.

Aquests són els nostres consells per la nit de St. Joan. De totes maneres és totalment aconsellable parlar amb el vostre veterinari de confiança ja que coneix de primera mà a la vostra mascota i us podrà donar consells a mida per cada animal.

Quins altres consells afegirieu per aquesta nit?

Comparteix si creus que pots ajudar amb aquests consells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>