Vòmits en gats

Gats

És important saber la raó perquè molts gats vomiten. Si ho fan regularment és perquè hi ha algun problema.

A continuació us detallem alguna de les causes que fa que els gats tinguin vòmits:

ALIMENTACIÓ

La majoria de vegades és perquè el gat té una alimentació de mala qualitat, al qual serà millor parlar amb el veterinari perquè li pugui aconsellar una marca adequada per l’alimentació del gat ja que molts aliments contenen restes de mataderos com són: plumes, bec d’aus, pell d’animals, ungles o caps que els consideren com a proteïnes però poden ser difícils de digerir per l’animal i pot causar el vòmit si menja aliments de baixa qualitat.

També hi han molts gats que tenen al.lèrgies als aliments i aquesta és la causa de vòmits durant períodes llargs de temps.

 

BOLES DE PÈL

La majoria de gats, ja siguin de pèl llarg o bé de pèl curt es llepen constantment al llarg del dia i fa que acumulin pèl al seu estómac i els provoqui el vòmit.

Si desconeix si el seu gat es llepa molt i pugui ser aquesta la causa del vòmit, normalment es coneix perquè fa que en el terra es trobin taps cilíndrics i es com si fós una acumulació de líquids.

Si el vòmit és per aquesta causa se’ls pot ajudar en l’alimentació donant-los pinsos especials per la pèrdua de pèl que els aporta fibra com és l’ Advance Hairball o altres marques com Royal Canin intense hairball.

També se’ls pot ajudar raspallant-los a diari per treure el pèl mort, i si es té més d’un gat, el millor es raspatllar-los tots ja que normalment acostumen a llepar-se entre ells.

 

FALTA D’ENZIMS

Una de les altres raons també pot ser que el seu pàncreas no produeixi enzims de forma correcte. Si pel contrari, el gat produeix enzims de forma correcte es recomana donar-los enzims addicionals ja que no li representa cap problema.

Donant enzims addicionals a la seva mascota és una excelent manera d’assegurar-se que té els enzims adequats per processar el menjar que se li acaba de donar.

 

HORARI D’ALIMENTACIÓ

La majoria de gats tenen una noció dels horaris als quals els i donem el menjar. Una hora despres, l’estomac del gat comença a alliberar àcid clorhídric, sucs gàstrics i bilis ja que aquests són necessaris per poder digerir el menjar.

Si per alguna raó se s’alimenta unes hores més tard existeix la probabilitat de que vomiti una espècie d’espuma blanca i una mica de bilis groga. Això és degut a l’àcid clorhídric ja que en el seu estomac no i té aliment i el seu cos s’ha de despendre de l’àcid per evitar la irritació.

En aquestes situacions s’aconsella donar-li alguna cosa com pot ser un premi per gats per tal que l’animal tingui una petita dosi a l’estomac. Així com també si sol vomitar abans d’alimentar-lo, així l’àcid clorhídric comença a treballar. Això disminuirà l’irritació gastrointestinal i ja no tindrà el vòmit abans dels àpats.

 

ALTRES CAUSES

- Enverinament: Desafortunadament l’enverinament també és una causa molt comú de vòmits en gats. És per això que si el seu gat no acostuma a vomitar i de cop i volta vomita regularment podria ser que hagues ingerit alguna cosa tòxica.

- Plantes: Alguna toxina comuna per gats són les plantes, i si el seu gat acostuma a menjar-se les plantes de casa seva probablement sigui perquè està tractant de compensar la falta de certs nutrients que nomes pot aconseguir de les plantes. Els gats no tenen necessitat biològica de menjar plantes però si tenen la necessitat de menjar aliments vius.

Una bona opció és donar-los herba fresca per tal d’oferir-los aliments vius.

- Tòxics: Una altre causa de vòmits són els productes tòxics com són: herbicides, pesticides o productes de neteja de la llar.

 

En definitiva, els vòmits en gats no són normals i és una senyal de que alguna cosa va malament a l’interior de la vostra mascota. Per això, si la seva mascota regularment té vòmits s’ha de portar al vostre veterinari per tal que el visitin i en puguin treure un diagnòstic clar.

Com es comporten els vostres gats? Podeu deixar-nos la vostra opinió en aquest blog.

Fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>