LABRADOR RETRIEVER

foto xispi

Avui  us parlarem una mica sobre la raça de gos Labrador Retriever conegut pel seu bon caràcter, dòcil, adaptable i a la seva bellesa natural. Aquesta raça ha sigut la més popular per la seva estabilitat de caràcter i per la seva funció de gossos de rescat, gossos de teràpia i gossos d’assistència. És molt amigable, lleial i intel.ligent i li encanta la diversió ja que és molt actiu.

La relació amb els nens és excelent i amb gossos d’altres raçes també és molt bona, ja que davant de qualsevol conflicte els evita.

A la nostra botiga online catguau.com és la nostra raça preferida i és per això que hem decidit posar la foto d’una de les nostres mascotes.

NECESSITATS DEL LABRADOR

Com ja hem dit aquesta raça és molt activa i preferiblement s’aconsella tenir una casa amb jardí per tal que pugui córrer i fer els seus “atacs de locura” ja que necessiten gastar l’energia. El Labrador és ideal per famílies que busquin una mascota per jugar amb ells, que els fagi companyia, que jugui amb altres gossos, que vulguin fer llargues caminades i de tant en tant una remullada ja que a la majoria els encanta l’aigua.

EXERCICI I ALIMENTACIÓ

L’exercici diari és totalment recomanable ja que aquesta raça té predisposició a l’obesitat. També són coneguts per l’ansietat a menjar tot el que trobi. L’alimentació en gossos adults sol estar entre 500 i 600 gr. diaris de pinso sec. Es recomana donar-li una bona alimentació amb pinsos d’alta qualitat ja que és molt important per a la seva salud i fa que tingui un pèl suau i brillant.

Aquesta raça no és recomanable si es busca un gos guardià per una casa o finca, com pot ser la raça Rottweiler o Dobermann. El Labrador és protector de la seva familia i de la seva llar, li agrada poder estar al costat de la seva família que ell confia, però degut al seu pes en adult, entre 25 a 35 kg, no és un gos “faldiller” per tenir-lo a la falda mentre es llegeix o es mira la tele. El Labrador no li agrada estar moltes hores sol i necessita molta companyia.

MANTENIMENT

Hi han tres colors d’aquesta raça: de pèl blanc, negre i xocolata. Aquesta raça no necessita molt manteniment de peluqueria però si que li cau el pèl com moltes d’altres raçes. Es recomana raspatllar-lo i mantenir-lo en una bona higiene.

Existeixen xampús especials per a pèl blanc i pèl negre que fa que mantingui el brill del pèl.

ENSINISTRAMENT

Pel que fa a l’ensinistrament, és fàcil desde cadell per ensenyar-lo a les funcions bàsiques perque ens fagi cas quan volem que segui, per esperar-se i perque vingui quan li diem. Aquesta raça és molt intel.ligent però se’ls i ha d’ensenyar el que està bé i el que està malament. Hi ha molt poques coses que no pugui apendre ja que la majoria reconeixen centenars de paraules i poden ejecutar dotzenes d’ordres.

AVANTATGES I INCONVENIENTS

A continuació detallem alguns dels principals avantatges i inconvenients d’aquesta raça:

Avantatges:

– Té molt bon caràcter, es dòcil i molt lleial.

– Són molt intel.ligents i tenen molt bona relació amb nens.

– S’adapten amb altres raçes i eviten qualsevol baralla.

– És ideal per fer esport amb el seu propietari ja que té molta energia.

Inconvenients:

– Es recomana tenir-lo en una casa amb jardí per tenir espai per ell, treure’l tres cops al dia i fer passejos llargs per gastar l’energia.

– Protegeix a la seva familia i llar però no fa la funció de gos guardià pel qui busca aquesta opció.

– Pèrdua de pèl com moltes altres raçes.

 

Doncs fins aqui el nostre post d’avui, esperem que us pugui ser útil per qui es planteja tenir un gos de raça Labrador o per aquells que ja el teniu a la vostra família.

Com ja sabeu ens podeu visitar a la nostra web www.catguau.com on podeu trobar tota l’alimentació i accessoris pels vostres peluts.

 

One Comment

on “LABRADOR RETRIEVER
One Comment on “LABRADOR RETRIEVER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>