PASOS PER ADOPTAR UNA MASCOTA

Hi ha gent que opta per comprar una mascota, gat o gos, o bé hi ha una opció molt millor, adoptar-ne un a traves de la protectora d’animals. Les dues opcions implica tenir en compte moltes coses que t’explicarem en aquest post per tal que abans de tenir la teva mascota a casa et plantegis si és la millor opció per a tu i el teu animal.

No n’hi ha prou en voler adoptar, s’ha de pensar en les conseqüències que tindrà un animal a casa. Per això et plantegem que et facis les següents preguntes:

– Tinc temps per tenir una mascota? (dedicació, passeig, etc.)
– Tinc espai suficient?
– Puc fer-me càrrec de les despeses d’alimentació, veterinari, etc.?
– Serà feliç a casa i la podre educar?

Si t’has decidit per adoptar ja pots visitar diferents centres d’acollida i protectora d’animals per tal que et puguin informar i poder adoptar l’animal que més d’adapti a tu. Si ets una persona que fas esport se’t t’aconsellaran un gos actiu i dinàmic, pel contrari, si ets tranquil se’t buscarà una mascota amb aquestes característiques.

Molt important! No tinguis pressa i et vulguis quedar amb la primera que veus ja que tu i la teva mascota heu de ser compatibles per poder disfrutar el màxim possible.

Si la teva intenció és adoptar un gat, has de tener en compte els mites que parlen d’ells, ja que diuen que són animals independents i poc carinyosos, encara que no sempre es així. Adoptar un gat és una bona opció si no tens massa temps per dedicar a una mascota ja que els gossos tenen més necessitats i dedicació que els gats.

Ja m’he decidit a adoptar una mascota!

ENHORABONA això vol dir que cumpleixes amb tots els requisits i vols a la teva mascota a casa!

Com hem dit abans és molt important no tenir pressa i visitar a diferents protectores d’animals per tal de poder disfrutar al màxim tots dos. A continuació et mostrem alguns dels requisits que demanen als centres per poder adoptar:

– Ser major d’edat i presentar el DNI per identificar-te.
– Comprovant de domicili: document que demostri que la persona és propietaria del domicili on viurà la mascota, o bé, en cas de lloguer que el propietari i/o el contracte d’arrendament et permeti tenir la mascota en aquest domicili.
– Contracte d’adopció: hauràs de firmar un acte, el qual et compromet a:
– Cuidar de la mascota i tenir-la en unes bones condicions d’espai, alimentació, exercici, higiene, etc.
– Fer-te responsable de les visites regulars al veterinari com són per la desparasitació i tenir vacunes al dia, com també que portin el microxip.
– L’adopció no pot ser exclusivament per la cria i reproducció de l’animal.
– Notificar els canvis a l’associació: com potser per haver-lo perdut o bé la mort.
– Si ja no pots fer-te càrrec de l’animal, mai l’abandonaràs i el tornaràs a l’associació.

També has de saber que:

– L’associació té el dret a no entregar-te la mascota si no cumpleixes amb tots els requisits.
– Et poden demanar que la presentació/adopció de l’animal es fagi al domicili on viurà l’animal per tal de conèixer el seu futur entorn.
– Durant el règim d’acollida es farà un seguiment per poder veure que la mascota s’adapta a la nova familia i a la nova llar.
– Si et troves un animal abandonat existeix un plaç de temps que s’ha d’esperar abans d’adoptar-lo oficialment per si el seu propietari l’ha perdut i el vol reclamar.

Altres opcions:

– DONAR: pots fer aportacions econòmiques o bé donar objectes o juguets que ja no tenen ús a la protectora per tal que altres animals sense llar els puguin utilitzar i millorar la seva vida en els centres que els acullen.
– APADRINAR: ja pots ser padri o padrina d’una mascota i ocupar-te d’ella fins que trobi un nou propietari.
– VOLUNTARI: fer-te voluntari d’una associació de protectora d’animals i formar part del seu projecte solidari: cuidar dels animals, donar a conèixer de la feina que fa la protectora, fer el seguiment de les adopcions, …
– ACOLLIR: pots acollir temporalment una mascota abandonada fins que l’adoptin i trobi una nova llar.

Esperem que aquest blog t’hagi sigut útil i aviat ja tinguis a la teva mascota a casa!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>