Els aliments prohibits per les mascotes

Ja sabeu que alguns animals, sobretot gossos d’alguna raça concreta, es menjarien qualsevol cosa ni que sigui per la curiositat de saber quin gust té algun aliment que oloren a casa.

Alguns propietaris d’animals no són conscients que hi han aliments que són potencialment tòxics per a les seves mascotes i que fins i tot els i pot causar alguna malaltia greu o també la mort.

Doncs en aquest post us detallem els 12 aliments que solem tenir a casa i que MAI s’han de donar a les vostres mascotes:

1. XOCOLATA

Mmmm qui no té una rajola de xocolata a casa… doncs aquest aliment conté teobromina i un consum excessiu podria accelerar el ritme cardíac, provoca nerviosisme, vòmits, diarrea o amb majors quantitats la mort de l’animal.

2. CAFÈ, CACAO O TE.

La cafeïna afecta al sistema nerviós dels animals i al cor. Un consum excessiu podria provocar els mateixos síntomes que els de la xocolata.

3. RAÏM I PANSES.

El raïm i les panses contenen una toxina que els pot causar greus conseqüències al fetge i al ronyó.

4. NOUS DE MACADÀMIA.

Ataquen al sistema nerviós, causant-los debilitat i rigidesa a les potes. També afecta als músculs degut a una toxina desconeguda a aquests tipus de fruits secs.

5. BOLETS I FONGS.

La majoria dels fongs i bolets contenen toxines que afecten al cor i els pulmons de l’animal. Com que és un aliment alt en contingut gras els i pot ocasionar transtorns de tipus digestius.

6. ALVOCAT (AGUACATE).

L’alvocat també conegut en castellà com aguacate conté toxines que afecten al cor i els pulmons de l’animal. Com que també és un aliment amb alts continguts grassos els i pot ocasionar transtorns de tipus digestius.

7. CEBES I ALLS.

Uiii aquests són extremadament tòxics i poden provocar anèmies i insuficiència renal. O sigui que s’haurà de tenir una cura especial amb aquest aliment.

8. PATATES I TÒMÀQUETS.

Aquest aliment no els podran menjar ni crus, ni fregits, ni de cap manera ja que contenen oxalats i alteren el sistema digestiu del gos i el tracte urinari de l’animal.

9. OUS CRUS

Els ous contenen un enzim que redueix l’absorció de biotina. També hi ha el risc que contingui salmonella. O sigui que l’ho millor és evitar-los.

10. PEIX CRU

El peix cru en grans quantitats pot provocar un dèficit de tiamina, el qual, es tradueix en pèrdua de la gana i convulsions.

11. LLET

Hi ha molta gent que no sap que i poden haver gossos intolerants a la lactosa, igual que a les persones. Això és degut a que no tenen l’enzim necessari per processar la llet provocant greus problemes a l’estomac.

12. ALCOHOL

I finalment un altre producte extremadament tòxic per les nostres mascotes.
No podeu posar a prova la vostra mascota donant-li alcohol ja que és potencialment tòxic i en dosis elevades poden arribar en estat de coma.

Així doncs ja us hem detallat els 12 productes que MAI es podran donar a les nostres mascotes.

Sempre hi han raçes de gossos que són més “golafres” i estarien tot el dia picant, és millor donar-los alguna “xuxe” i així poder arribar a la seva hora de menjar sense tanta ansietat.

A la nostra botiga online CATGUAU.COM com ja sabeu trobareu diferents snacks per les vostres mascotes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>